Een tijdelijk contract? Geen probleem!

De Nederlandse jongere vindt flexibel werken prima. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek door YoungCapital en TNO, onder 5.500 jongeren tussen de 17 en 35 jaar, afkomstig uit zeven Europese landen.  De meerderheid (57,3 procent) geeft zelfs de voorkeur aan een tijdelijk contract boven een vaste aanstelling.

Maar ook aan een vast contract wordt nog steeds waarde gehecht. Paul Preenen (onderzoeker TNO) denkt dat het jongeren vooral gaat om de praktische voordelen die gepaard gaan met baanzekerheid op de lange termijn, zoals het verkrijgen van een hypotheek. “Zekerheid en een huis kopen staan in deze samenleving nu eenmaal voor velen nog gelijk aan een vast contract. Ouderwets? Jazeker. Maar veel alternatieven zijn er nog niet.”

En de flexibiliteit gaat verder. Zo blijkt ook uit het onderzoek dat acht van de tien Europese jongeren bereid zijn, hun baard af te scheren, wanneer een nieuwe werkgever daar om vraagt.

Ineke Kooistra (CEO Young Capital) vindt dat werkgevers er goed aan doen om zich wat beter te verdiepen in de mindset van jongeren. “De war for talent dient zich aan. Sterker nog, in de sectoren IT en techniek is die al lang begonnen. Toch zien wij om ons heen nog steeds een traditionele werkgeversmentaliteit, die bedrijven zich eigenlijk niet meer kunnen veroorloven. De eisen die zij stellen, liegen er niet om. Denk aan perfect met de functie matchende diploma’s, hoge cijferlijsten, een minimumaantal jaren werkervaring; en dat alles voor een starterssalaris. Uit ons onderzoek blijkt dat jongeren bijzonder flexibel zijn richting hun werkgever. We vinden het dan ook logisch dat werkgevers een brug slaan naar dit jonge talent. Zij hebben elkaar hard nodig.”